Petrla o MS v Miláne: Päť miesteniek je skvelých, ale chceli sme viac

24.08.2015 Celý región

Miláno 24. augusta (TASR) - Päť miesteniek na OH 2016 v Riu de Janeiro považuje športový riaditeľ Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky za skvelý výsledok. Filip Petrla však tvrdí, že na MS v Miláne sa dali získať o dve-tri olympijské kvóty viac. Najviac ho potešil návrat káštvorky, ktorá po 12-ročnej prestávke vybojovala pre Slovensko zlato na kilometri.

"Veľký comeback štvorkajaka je naozaj neuveriteľný. Všetky krajiny do kráľovskej disciplíny vložili veľké množstvo finančných, materiálnych i ľudských prostriedkov a malému Slovensku sa v nabitej konkurencii podarilo zvíťaziť, čo je skvelý výsledok. Verím, že nepôjde iba o jednu lastovičku a že táto káštvorka to ešte úspešne potiahnu pár sezón, hoci Erik Vlček s Jurajom Tarrom už majú hraničný vek. Je potešiteľné, že sme sa vrátili tam, kde sme boli v K4 pred desiatimi rokmi."

Petrlu mrzelo, že miestenka do Ria tesne ušla jeho zverenkám Ivane Kmeťovej s Martinou Kohlovou v K2 na 500 m. "Dievčatám chýbalo niekoľko desiatok sekúnd rovnako ako Mati Kohlovej v K1 na 200 m. Neprialo im šťastie, no v máji ešte budú mať šancu na dodatkovej kvalifikácii v Duisburgu. Zatiaľ čo v mužskom kajaku patríme medzi svetové veľmoci, medzi ženami máme iba dve špičkové pretekárky, ostatné zaostávajú. Podobná situácia je aj v kanoe, kde je za Matejom Rusnákom, Ľubomírom Hagarom a Rastislavom Kohútom veľká diera. Na tomto musíme zamakať."
 

Vyberte región